Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da katıldığı bir toplantıda bahsettiği faizsiz kredi için başvuran 4 esnafın ikisinin kredisinin onaylandığı diğer ikisinin ise onay aşamasında olduğu belirtildi.
Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında çalışan veya bu işlere benzerlik gösterdikleri Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi sahibi esnaf ve sanatkârlar ile 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan girişimcilere sıfır faizli kredi uygulaması başlatılmıştı.
Osmancık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, kooperatife başvuruların gelmeye başladığını, ustalık belgesine sahip 3 yeni girişimcinin kredi müracaatında bulunduğunu belirterek, bir üyeye 50 bin TL, diğer üyeye de 80 bin TL sıfır faizli kredi kullandırdıklarını açıkladı.
Kredilerin Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nden kullandırıldığını ifade eden Başkan Aker, kooperatife müracaat eden iki üyenin de kredilerinin onay aşamasında olduğunu, bu uygulamanın esnafın gelişmesi ve kollanması adına büyük bir destek niteliği taşıdığını söyledi.
Başkan Aker göreve geldikleri 2011 yılından bu tarafa Osmancık’ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlardan 738 üyeye 32 milyon TL kredi kullandırdıklarını, kooperatifin gücünü on kat daha artırdıklarını ve artırmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim