Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’ın katıldığı toplantıda sempozyumla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Görüşmeye Osmancık’ın önemli isimlerinden olan iş adamları Selim Bilge, Salim Bilge ve Aytaç Baba da katıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, Türk-İslam dünyasında önemli bir şahsiyet olan Koyunbaba’nın, 15. yüzyılda ilahi aşkın, birlik ve bütünlüğün, insan sevgisinin çok önemli bir temsilcisi olduğunu belirtti.
Rektör Alkan, gerçekleştirilecek olan sempozyum ile Koyunbaba’nın Osmancık’tan başlayıp, Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasına yayılan başta insan sevgisi, hoşgörü temalı felsefesini, hafızalarda bir kez daha tazeleneceğini ifade etti.
Alkan, sempozyumun ülke olarak bu sıralar daha çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve bütünlüğümüze örnek olması, kardeşlik, vatan, millet sevdamızı güçlendirmesinde yardımcı olması temennisinde bulundu. Osmancık’ta yapılacak sempozyumun Osmancık’ın tarihi ve kültürel önemini arttırmasının yanında inanç turizmini de arttıracağını dile getiren Rektör Alkan, sempozyuma desteklerinden dolayı Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve toplantıya katılan iş adamlarına teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim