Küllük Tepesinde 10 dekarlık alana inşa edilecek olan ve içerisinde kafeterya, çocuk parkı, spor alanı ve yeşil alanların olacağı parkın yapımına başlandı.
Belediye Başkanı Hamza Karataş “Osmancık’ı Geleceğe Hazırlıyoruz” sloganıyla hazırladıkları projelerin ilkinin startını verdiklerini söyledi. İlçede kamu destekli büyük yatırımların ihale sürecinin tamamlanarak çalışmalara başlandığını hatırlatan Karataş, Osmancık Belediyesinin öz kaynaklarıyla yapılması planlanan 70 dekarlık Kent Park Projesi ve Şehirler Arası Terminal Projesinin de yer aldığı sosyal projelerden ilki olan Küllük Tepesi Park Projesinin temelinin atıldığını belirtti.
Osmancık’ın imajına yakışır bir sosyal alan inşa edildiğini belirten Karataş, “Yeni Osmancık Devlet Hastanesinin yanında bulunan Küllük Tepesinde yaklaşık 10 dekarlık bir yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz. Burası uluslararası D-100 karayolunun kenarında yeralan göz önündeki bir alan. Dolayısıyla ilçemizin imajını yansıtan önemli bir yer. İçerisinde kafeterya ve dinlenme alanları olan, çocuk oyun parkı ve spor alanları, yürüyüş yolları olan, çoğunlukla ağaçlandırılmış yeşil alanlardan oluşan bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bu çalışma bugüne kadar ilçemizde yapılmış en büyük yeşil alan yatırımıdır. Çalışma tamamlandığında buradaki D-100 Karayolu kenarında ilçemizin imajını yansıtır bir alana kavuşmuş olacağız. Mahalle sakinlerimiz ile birlikte gerek D-100 Karayolundan geçen vatandaşlarımız gerekse Osmancık Devlet Hastanesine gelen hemşerilerimiz böyle güzel bir alandan yararlanmış olacak.” dedi.
Başkan Karataş, yaklaşık 70 dekarlık Kent Park projesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminalinin de projelendirme aşamasının tamamlandığını ve yatırım hazırlıklarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim