Zabıta ekiplerinin 4.5G ile belediye otomasyonuna bağlanarak denetim işlemlerini anlık olarak gerçekleştirdiği belirtildi. Denetimler şeffaf denetim amacıyla yaka kameraları ile ses, fotoğraf ve görüntülü olarak da kayıt altına alınıyor.

Zabıta Müdürü İbrahim Keleş, dijital denetim uygulaması ile yapılan denetimlerin anlık olarak sonuçlandırıldığını kaydetti. Daha şeffaf denetim amacıyla görüntü ve ses kaydı da alındığını ifade eden Keleş “Zabıta Müdürlüğü olarak her şeyden önce şeffaf denetime önem veriyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın güvenliği için yaptığımız denetimlerde esnafımızın da güvende olduklarını, denetimlerin şeffaf olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu nedenle denetimlerde yaka kameraları ile ses, görüntü ve fotoğraf kaydı alınıyor” dedi.

Denetimlerin 4.5G ile anlık gerçekleştirildiğini kaydeden Keleş şu ifadeleri kullandı: “Denetimlerde dijital kaydın yanı sıra anlık denetim dönemini de başlatmış olduk. 4.5G ile belediye otomasyonuna bağlanabiliyoruz. Denetim sisteminde iş yerinin ruhsat numarası girildiğinde geçmiş tüm denetimlere anlık ulaşılabiliyor. İş yerinin tüm evrakları, denetim durumu, uyarılar gibi veriler anlık olarak işleniyor. Böylelikle iş yerinin denetimi hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanıyor.”

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim