Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan, Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Müftü Süleyman Çoban, Kurum amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan'ın selamlama konuşmasının ardından sunum yapmak üzeri kürsüye gelen Psikolog Semanur Pehlivan, toplumda gönüllülük kavramını geliştirmek amacıyla 5 ana başlık altında yürütülen gönül elçileri projesinin toplumda gönüllülük kavramın geliştirerek, gönüllü sayısını artırılmasının amaç edinildiğine vurguladı.
Psikolog Pehlivan, "Gönül elçileri projesinin amacı ilk önce toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirerek, toplumda gönüllü sayısını arttırarak bu bilinci yaygınlaştırmak. Gönül elçileri projesi 5 ana başlık altında toplanıyor. Bunlardan ilki çocuk odaklı koruyucu aile projesi, ikincisi kadın ve güçlenmeye dayalı kadınlar için mesleki eğitim projesi, üçüncüsü kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, dördüncüsü engelli hizmetlerine erişim ve beşincisi ise aile ve yoksulluk şeklinde yer almaktadır. İlimizde gönül elçileri projesi, özellikle koruyucu ailenin yaygınlaştırılmasında çok başarılı olmuştur. Bugün özellikle koruyucu aileden bahsedeceğiz. Gönül elçileri projesi öncesinde yalnızca 8 aile yanında 10 tane çocuğumuz bu hizmetten faydalanmaktayken mevcut durumda 55 ailenin yanında 68 tane çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden faydalanmaktadır. Eğer çocuğa karşı bir istismar söz konusu değilse Bakanlık olarak önceliğimiz kendi ailesinin yanında bakımına devam ettirmesidir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim