Osmancık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için gerekli işlemlerin tamamlandığı ifade eden Başaranhıncal, “Osmancık OSB ile ilgili son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘onay’ niteliğindeki son imzasını da atmasıyla yasal süreç tamamlandı. Buna göre Osmancık OSB, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 40, Osmancık Belediyesi’nin yüzde 40 ve İl Özel İdaresi’nin yüzde 20 ortaklığıyla kuruldu.
Bilindiği gibi Osmancık ilçesi Hamitler Mevkii’ne kurulacak olan OSB için yer tahsisinin ardından organizasyon yapılanması da tamamlandı. Osmancık OSB’nin ilk mütevelli heyet toplantısı 6 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşirken, bu toplantıda Osmancık OSB’nin mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve denetim kurulu oluşturulmuştu” dedi.
Osmancık OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cahit Bağcı’nın süreci hassasiyetle takip ettiğini belirterek, “Sayın Milletvekilimiz Cahit Bağcı, resmi sürecin tamamlanmasının ardından gelişen bürokratik süreci de takip ederek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayının çok kısa bir sürede alınmasını sağlamıştır. İlimizin kalkınmasına, sanayisinin gelişmesine, üretim ve istihdam yapısının güçlenmesine son derece katkı sağlayacağına inandığımız Osmancık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başaranhıncal, Çorum OSB’den edindikleri tecrübe ile Osmancık OSB’nin de cazibe merkezi haline gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim