Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kargı Yerleşkesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte; “Starline Safety” KKD firmasının KKD eğitimcisi ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Erhan Altun, KKD ve sahadaki İş Güvenliği uygulamaları hakkında edindiği bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. İş Güvenliği Uzmanı Erhan Altun tarafından verilen eğitimde iş güvenliğinde KKD kullanımının öneminden ve yaşanmış iş kazalarından bahsedilerek konu ile ilgili video ve fotoğraflar paylaşıldı.

“6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu”na göre İş Güvenliği Uzmanının görev ve sorumluluklarından söz edilen eğitimde, yapılan işe göre uygun KKD seçiminin ve İş Güvenliği Uzmanının görevini layıkıyla yerine getirmesiyle iş kazalarının sayısının azalacağı öğrencilere aktarıldı. KKD seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar ve KKD üzerinde yazan ifadelerin ne olduğu hakkında da öğrencilere bilgi verildi.

İş Güvenliği Uzmanı ve Eğitici Eğitmeni Aylin Memik tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerine ilerde girecekleri C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık sınavına hazırlanırken yönetmelikleri okumaları ve başka kaynaklara da bakmalarının gerektiğinin ifade edildiği eğitimde, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verilerek öğrencilerin uzmanlık sınavına doğru şekilde hazırlanmasının yöntemlerinden bahsedildi.

Etkinlik sırasında A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Akyel, ara ara söz alarak konu ile ilgili sektördeki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı ve karşılaşabilecekleri hususlara değindi.

Etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini belirten Osmancık Ömer Derindere MYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, hem sunumlarından dolayı eğitimcilere hem de katılımlarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Berna Gür, Yrd. Doç. Dr. Gülden Asan ve Öğr. Gör. Onur Balcan’a teşekkür etti. Etkinlikte Hitit Üniversitesi’nin üç farklı birimindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerini buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erol, bu tür eğitimlerin devamının gelmesi konusunda istekli olduklarını kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim