OSB Müdürü Emre Gökel, ara eleman/teknik eleman yetiştirmek ve nitelikli işgücü ile sektörün rekabet gücünü arttırmak için Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ilçe için önemine vurgu yaptı.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol ise bölgenin sahip olduğu ekonomik potansiyelin bir an önce harekete geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu amaç doğrultusunda, Üniversitemize bağlı meslek yüksekokulları, programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak öncelikli olarak sanayi, hizmet, gıda ve turizm sektörlerine nitelikli ara elaman kazandırmak amacıyla 3+1 eğitim modelini uygulama çalışmalarına başlamıştır.” dedi.

Öğrencilerin uygulama eğitimi süresince işletmelerin çalışma koşullarına tabi olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol her grup öğrenciye bir danışmanın atanarak belirli dönemlerde kontrol edileceğini ve öğrencilerin iş disiplinine uymalarının sağlanacağını söyledi.

Bu uygulamayla Üniversite ve işletmeler arasında yoğun bir işbirliği kurulacağını kaydeden Kadir Erol, “Yüksekokullarımızda işletmelerin taleplerine göre ihtiyaç duyulan nitelik ve sayıda öğrenci yetiştirilmesi sağlanacak. Ayrıca eğitim programlarımız, iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda devamlı güncellenecek ve iş hayatında karşılaşılan uygulamaya dönük sorunların bilimsel düzeyde çözümü için iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması da sağlanacaktır.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim