İhalenin ilçe dışından bir şirkete verilmesi için aracılık yaptığı iddia edilen otobüs yazıhanesi işletmecisi olan Seyfi Akgül'e karşı tepkilerini dile getirmek isteyen minibüsçü esnafı Osmancık Şoförler Nakliyeciler Esnafı Odası Başkanı Bilal Karatağ öncülüğünde yazıhane önünde toplandı.
Osmancıklı minibüsçü esnafının ekmeğiyle oynandığını savunan Bilal Karatağ, Yazıhane önünde ve ardından saat kulesi meydanında açıklama yaparak minibüsçü esnafını her zaman olduğu gibi bu haklı davalarında da yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.
Yapılan ihale tepki eyleminde, Osmancık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, Osmancık Ziraat odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Osmancık Esnaf Odası Başkanı Bayram Çalışkan, Osmancık Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdal Karakuş, Osmancık Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Çakır bir araya gelerek hep bir ağızdan Osmancık esnafının ekmeğiyle kimseye oynatmayacaklarını, minibüsçü esnafı zarar görürse Osmancık esnafının da bundan zarar göreceğini ifade ettiler.
Yapılan ihaleye tepki için bir araya gelen minibüsçü esnafına ve çarşı esnafına seslenen Osmancık Şoförler Nakliyeciler Esnafı Odası Başkanı Bilal Karatağ, "Değerli arkadaşlar 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı öğrenci taşıma ihalesi için Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde tek tek minibüsçülerle uğraşılamayacağını, minibüsçülerin kendi aralarında bir şirket bünyesinde toplanarak ihaleye girmelerini istediler. Bizde oda olarak yönetimimiz topladık, oda yönetimimizin görüşlerini aldık. Oda yönetimimiz ihale için var olduklarını dile getirdiler. Bizde esnafımızı koruma amaçlı Çorum il merkezimizden bir firma ile esnafımızın menfaatlerini koruyucu bir anlaşma yaparak o şirket üzerinden ihaleye girdik. Fakat başka bir ilden getirilerek ihaleye sokulan firma esnafımızın menfaati dışında hareket ederek bir önceki senenin çok altında hatta maliyet fiyatı altında bir rakamla ihaleye girmeye çalışmıştır. Tabii bu teklif fiyatı bizleri hoşnut etmedi. Esnafımız bu durumda çok mağdur olacak, minibüsçümüzün parasını dahi alıp alamayacağını bilmiyoruz. İhaleyi almaya çalışan şirket sahibi ise ortada yok. Ortada minibüsçülerimizi zarara uğratacak büyük bir rakam söz konusu, bu durumdan Osmancık'ta faaliyet gösteren esnafımızda zarar görecektir. Biz bu durumu protesto ediyoruz" dedi.
Daha sonra gelişmeleri değerlendirmek üzere Belediye Başkanı Hamza Karataş'ın makam odasında, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı ve Başkan Karataş ile görüşme yapan, Osmancık Şoförler Nakliyeciler Esnafı Odası Başkanı Bilal Karatağ ve Osmancık Esnaf Odası Başkanı Bayram Çalışkan minibüsçü esnafı ile de görüşme sağlamak için Başkan Karataş ve Karlı ile birlikte Osmancık Şoförler Nakliyeciler Esnafı Odası lokaline gittiler.






Editör: TE Bilisim