Osmancık METEM binası içinde eski öğrenciler ve hayırsever işadamları tarafından yaptırılan Abdullah Tayip Olçok Konferans Salonu ve yılsonu sergisi bir arada açıldı. Açılışa Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve çok davetli katıldı.

Yoğun bir eğitim döneminin geride kaldığını belirten Okul Müdürü Ahmet Saltık yaptığı konuşmada, bu yıl okulun fiziki mekanlarının iyileştirilmesini öncelikli hedefleri arasına aldıklarını, bu kapsamda mutfak, mobilya atölyesi, anasınıfı ve çok amaçlı salonun yenilendiğini, 6 bölümde 51 personel ile 351 öğrenciye örgün, 124 öğrenciye ise çıraklık eğitimi verdiklerini dile getirdi.

Çalışmalarını döner sermaye aracılığıyla satarak öğrencilere maddi destek sağlama gayreti içinde olduklarını ifade eden Saltık, çok amaçlı salona Abdullah Tayyip Olçok ismini verdiklerini ve şahsında tüm 15 Temmuz şehitlerini anladığını sözlerine ekledi.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tökel ise konuşmasında “Bu güzel salonun yapımında emeği geçen ve maddi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür salonların Her okulda olması gerekiyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız yapılan tüm çalışmaların en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı.

Çok amaçlı salonun açılış töreninin ardından okul öğrencilerinin yıl içerisinde yaptıkları ürünler sergilendiği alana geçildi. Stantları tek tek gezen katılımcılara öğrenciler projeleri hakkında bilgiler verdi. Serginin ardından katılımcılara yine okul öğrencilerin hazırlamış oldukları yemekler ikram edildi.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim