Osmancık Belediye Meclisi’nin ilk olağan toplantısında görüşülmek üzere değişiklik talebi dilekçesi, meclise sunulmak üzere Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a Ak Parti İlçe yönetimi tarafından elden teslim edildi.
Konuyla ilgili kısa açıklamada bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, “Halkımız darbe duyumunu aldığı ilk andan itibaren sokaklara inmiş ve hiçbir yönlendirme olmamasına rağmen bu meydanda toplanmıştır. Darbeye ağır darbeyi indiren halkımızın günlerdir Demokrasi nöbetini tuttuğu bu meydanın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak bu günü unutturmama adına değiştirilmesi yönünde bir dilekçenin belediye meclisimizde görüşülmek üzere verilmesini ilçe yönetimi olarak karar aldık. Bugünde dilekçemizi Belediye Başkanımız Hamza Karataş beye elden teslim ettik. Başkanımız bu düşüncemizin yerinde ve isabetli bir karar olduğunu belirterek ilçe yönetimimize teşekkür etti” dedi.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş yaşanan darbe girişimini kınayarak Belediye olarak burada üzerlerine düşen her görevi yerine getireceklerini dile getirdi. Başkan Karataş, “ilçede halkın darbe girişimine tepki olarak kullandığı Kızılay Meydanı’nın isminin Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi yönünde Ak Parti İlçe yönetimi teklif verdi. Belediye olarak ilk meclis toplantımızda gündeme alarak görüşülmesi sağlanacak. Öyle ümit ediyorum ki, meclis üyelerimizin tamamı bu gündem maddesini oy birliği ile kabul edecekler ve meydanın yeni ismi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olacaktır. Ak Parti İlçe yönetimimize bu hassasiyetlerinden dolayı ilçe belediye başkanı olarak teşekkür ederim” dedi. (İHA)
Editör: TE Bilisim