Türkiye’nin en önemli güzergahlarından olan uluslararası D100 Karayolu’nun avantajını turizme dönüştürmeyi amaçlayan Osmancık Belediyesi, bu doğrultuda ciddi bir seferberlik başlattı. 

Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık’la ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek “Şehrimizin köklü bir tarihi var. Bunu değerlendirerek turizm şehri olmak yolunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Osmancık Kalesinin restorasyonunda ilk etap tamamlandıktan sonra bir yıllığına ziyarete açtık. Bu süre içerisinde 20 bin ziyaretçi geldi. Şimdi tarihi surları restore ediyoruz. Osmancık’ın tarihinde önemli yer tutan üç sadrazamımız var. Osmanlı devletinde dünyaya yön vermiş kişiler bunlar. Tarih turizminde ilçemizin bu potansiyelini ortaya koymak adına yeni sloganımızı ‘Sadrazamlar Şehri’ olarak belirledik. Şehir girişine konulan totemlerle de Osmancık’ın bu özelliğini yansıtmaya çalıştık. Osmancık’a gelenlerin tarihi bir şehre geldiklerini ilk anda fark etmelerini sağlayacak bir çalışma.” dedi.

SADRAZAMLARIN İSİMLERİ KALEDEKİ TERASLARA VERİLDİ

“Sadrazamlar Şehri” sloganına kaynak olan üç sadrazamın isimlerinin Osmancık Kalesindeki seyir teraslarına verildiğini belirten Karataş, Osmancıklı sadrazamlar İmamzade Halil Paşa, Koca Mehmet Paşa ve Baltacı Mehmet Paşa’nın isimlerinin bu teraslarda yaşatılacağını ifade etti.

GEÇİLEN ŞEHİR DEĞİL GEZİLEN ŞEHİR

Karataş, Osmancık’tan her gün binlerce aracın geçtiğini, ancak tarihi bir şehir olmasına rağmen turizmden tam manasıyla yararlanılamadığını ifade ederek,

 “Şehrimizin hem tarihi mirasına, hem de doğal ve kültürel değerlerine güveniyoruz. Osmancık bir turizm şehri potansiyeline sahip. Turizm sektörü ile ilgili herkesin içerisinde yer aldığı Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenliyoruz. Hedefimiz Osmancık’ın geçilen bir şehir değil, gezilen bir şehir olmasıdır.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim