30 Ocak´ta yapılması planlanan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi çoğunluk sağlanamadığı için 6 Şubat´ta çoğunluk aranmaksızın yapıldı. Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Gündem maddelerinin sırasıyla görüşüldüğü genel kurulda esnaflıkta dededen toruna meslekte 30 yılını dolduranlara plaket verildi.

Plaket töreninin ardından başkan adayları birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Akşam 5´e kadar süren oy kullanma işlemlerinin ardından hükümet yetkilileri gözetiminde sandıklar açılarak oy sayım işlemine geçildi. Seçimlerde 808 üye oy kullanırken bu oyların 800´ü geçerli sayıldı. Mevcut Başkan Bayram Çalışkan geçerli sayılan oyların 437´sini alarak yeniden başkan seçildi. Seçim sonrası her iki adayda birbirlerini tebrik ederek kazananın Osmancık olduğunu ifade ettiler.

Yapılan seçime ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Çorum Bakkallar Odası Başkanı Özkan Şanal, Berberler Odası Başkanı Mustafa Köse, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Bilal Karatağ, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mürsel Gökyar ve çok sayıda esnaf katıldı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim