Osmancık Bilim Şenliği’ne AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Belediye Başkan yardımcıları Kadir Eskiadam ve Mustafa Işık, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutan Vekili Tavfik Kara, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadir Erol, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların amir ve müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sunuculuğunu öğretmen Mustafa Potuk´un yaptığı programda, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kadir Erol, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Ömer Boyacı’nın konuşmalarının ardından Osmancık Bilim Şenliği´ne katkılarından dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Milli Eğitim Müdür Mahmut Tökel ve proje yürütücüsü Ömer Boyacı´ya plaket verildi. Protokol tarafından yapılan açılışın ardından “Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor” sloganı ile yüksekokul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Ömer Boyacı önderliğinde alanında uzman akademisyen, öğretmen ve eğitimcilerin hazırladığı Lojistik, Harita kadastro, Antropoloji, Tıp, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve birçok bilim dalında 38 farklı atölye çalışması ile öğrencilere ve katılımcılara bilgi verildi.

Şenliğin ikinci günü atölyeler vatandaşlara sergilenirken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, program kapsamında Osmancık Belediye Kültür Sitesi´nde ‘İslam´ın öğrenilmesinde Edebiyatın Rolü´ konulu konferans verdi. Konferans öncesi katılımcılara Hitit Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından bir konser verildi. Belediye Kültür Merkezi´ndeki müzik dinletisi ve konferans ile sona eren Osmancık Bilim Şenliği’ni yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim