Çorum’un Osmancık ilçesinde gece başlayan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı.
Dün gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ilçede karla mücadele çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Osmancık Belediyesi karla mücadele çalışmaları için 50 kişilik bir ekip kurdu. Trafiğin etkilenmemesi için ana caddeler başta olmak üzere ilçedeki yollar greyderler ve iş makineleri ile temizleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerine bağlı ekipler ise kar kürüme ekipmanları ile kaldırımlarda kar temizleme çalışması yapıyor. Tuzlama çalışmalarını ise 3 ayrı ekip yürütüyor.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “İlçemizde kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için kar yağışı ile birlikte gerekli tedbirleri aldık. Karla mücadele çalışmalarında değerlendirmek üzere 50 kişilik bir ekip kurduk. İşçilerimiz yayalar için kaldırımları temizlerken iş makineleri de araç trafiğini rahatlatmak için caddelerde çalışıyor. Buzlanmaya karşı üç ekip tuzlama çalışması yapıyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bütün vatandaşlarımıza bereketli bir kış diliyorum” ifadelerini kullandı.
KARA YOLLARI VE BÖLGE TRAFİK DE ALARMDA
Öte yandan ilçeden geçen D100 Karayolunda trafik akışının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için 71. Bölge Şefliği ekipleri Osmancık - Tosya ve Osmancık - Merzifon istikametinde kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bağlı ekipler de güzergahta trafik güvenliğinin sağlanması için kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.
Editör: TE Bilisim