Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi genel kurulu yapıldı. Genel kurulda kooperatif başkanlığına seçilen Recep Aker güven tazeledi. Belediye Kültür Sitesinde yapılan genel kurula S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Çorum 10. Bölge Birliği Başkanı Vedat Canbek, Sungurlu, İskilip, Merzifon, Gümüşhacıköy Kooperatif başkanları 10. Bölge Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, oda, kooperatif başkanları ve üyeler katıldı.
İki adayın yarıştığı genel kurulda divan başkanlığına 10. Bölge Birlik Başkanı Vedat Canbek ile İsmet Uslu, Cihan Olur ve Yaşar Kirişçi yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve faaliyet raporlarının okunması ile devam eden kongrede seçimlerin açık oylama yapılması için dilekçe verildi. Üyelerin kabulüne sunulan açık oylama teklifine başkan adayı Mehmet Uzuner ve ekibi etik olmadığını söyleyerek karşı çıktı.
Teklifin üyelerin kabulüne sunulması sonrasında salonda yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Salon boşaltılıp olaylar yatıştığında üyeler tek tek aranarak yeniden salona alındı.
Kaldığı yerden devam eden kongrede açık oylama kabul edildi. Seçimde de Recep Aker 229 oy alarak güven tazeledi. Mehmet Uzuner ise 73 oyda kaldı. Buna göre Recep Aker’in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu. Recep Aker, Mustafa Şen, Mahmut Derindere, Satılmış Kılıç, Şükrü Cebeci Denetim Kuruluna ise Necati Kabakcı, Hulusi Doğu seçildi.
(Fatih Kılınç)
Editör: TE Bilisim