KYK Osmancık öğrenci Yurdu Müdürlüğü 2015-2016 Öğretim Yılı Öğrenci eğitim Faaliyetleri Programı kapsamında, farkındalık oluşturmak ve Sosyal Sorumluluk Projesi ile toplumsal düzeyde duyarlılık oluşturmak amacıyla yurt müdürlüğünde kan bağışı düzenlendi. Yurt Müdürlüğü eğitim salonunda kurulan Kızılay kan bağışı standında yaklaşık 150 öğrenci kan bağışında bulundu.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan KYK Osmancık Öğrenci Yurdu Müdürü Şevket Anar, "Hastalıklar yada kaza sonralarında kan bulunamadığı için her yıl binlerce insanımız yaşamını yitiriyor. Kan bağışı ile ilgili hassasiyetin artırılması için Osmancık yurdumuzda barınan öğrencilerimiz arasında böyle bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için girişimde bulunduk. Amacımız toplumda kan bağışını hassasiyetle kan bağışındaki oranın yükselmesinde katkı sağlamaktır. Çağrımızı destekleyerek yurdumuza gelip bu hassasiyetimize destek veren Kızılay yetkililerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
KYK Osmancık öğrenci yurdunda kan bağışı standının açılmasında göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı Yurt Müdürü Şevket Anar’a teşekkür eden Kızılay yetkilileri, yapılan kan bağışlarının hayat kurtarmada son derece önemli olduğunun vurgusunu yaparak, yurtta barınan öğrencilerde bu bilincin oluşması yönünde atılan adımın son derece önemli olduğunu, böyle bir bilincin oluşması için katkı veren yurt müdürü ve personelinin bu yaklaşımlarından mutlu olduklarını dile getirdiler.
Kan bağışı sonrasında Kızılay yetkilileri, KYK Osmancık Yurt Müdürü Şevket Anar’a yurt personeli ve öğrenciler adına teşekkür belgesi takdim ettiler.
Editör: TE Bilisim