AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Osmancık Caddesi (Yazı Çarşı) esnafı ile hasbıhal etti.

Çorum'da esnaf ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Ceylan, şimdi de Yazı Çarşı esnafı ile buluştu.

16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi esnafı ve vatandaşları bilgilendiren Milletvekili Ceylan, niçin "Evet" verilmesi gerektiğini, değişiklik paketinin neler içerdiğini, yeni sistemin hangi yenilikleri getireceğini anlattı.

Esnafı hem bilgilendiren, hem de sorunlarını dinleyen Ceylan, bereketli bir kazanç dileğinde bulundu. Ceylan, zaman zaman da alışveriş yapan vatandaşlar ve yolda gördüğü çocuklarla da sohbet etti. Ceylan, esnafın ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Ceylan'a ziyaretleri sırasında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile bazı partililer de eşlik etti.

Ceylan, Türkiye'nin hedeflerini yerine getirebilmesi, ideallerine ulaşabilmesi doğrultusunda, 94 yıldır bir şekilde krizlere neden olan mevcut ve hantal sistemden kurtulmamız gerektiğini vurgulayarak, bunun en etkili yolunun vesayet odakları sebebiyle azalan millet iradesinin yeniden diriltilmesi olduğunu söyledi.

Ceylan, "Geçmişte yaşanan başbakan-cumhurbaşkanı tartışmaları bir daha yaşanmasın diye, çift başlılık sorunu nedeniyle çıkan krizlerin sosyal ve ekonomik her türlü faturası millete kesilmesin diye yeni sisteme 'evet' demek gerekmektedir. Ayrıca seçimlerden sonra kurulamayan hükümetler olmaması ya da zorla kurulan, dayatmalarla yıkılan koalisyon hükümetleri tarihe gömülsün diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek gerekmektedir" dedi.

Ceylan, kriz, kaos, darbe üreten bu sistemin artık değişmesi gerektiğinin altını çizdi.

Milletvekili Ceylan, daha müreffeh bir Türkiye için, aydınlık bir gelecek için, güçlü demokrasi, güçlü meclis, milletin belirlediği bir cumhurbaşkanı ve insan odaklı bir yönetim için seçmenleri referandumda "Evet" oyu kullanmaya davet etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim