Osmancık-Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1. Kısım Taşkın Koruma Projesi’nde bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında yüzde 85 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. Proje kapsamında çift taraflı 4 bin 800 metre forekazık betonarme duvar ve eski asma köprü yerine yeni köprünün yapım çalışmaları devam ediyor.

Yatırım büyüklüğü kadar ilçe turizmine sağlayacağı katkı nedeniyle de büyük önem taşıyan projenin kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında Kızılırmak’ta teknelerle gezinti yapılabilecek bir gölet de oluşturulacak.

Osmancık Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Kızılırmak Islah Projesi’ne 2016 yılında başlandı. Devlet Su işleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında nehir yatağı genişletildi. Taşkın riskini önlemek amacı ile yapılan proje belediyenin yapacağı çevre düzenlemesi ile başka bir boyut kazanacak. Kızılırmak Kıyısı çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları ve sosyal alanlar ile Osmancık’a değer katacak.

Projenin ikinci etabında nehir yatağına set inşa edilerek bir gölet oluşturulması hedefleniyor. Böylelikle Kızılırmak’ta tekne gezileri ve su sporları gibi aktiviteler de yapılabilecek. Kızılırmak Islah Projesi yüzde 85 oranında tamamlandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim