AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1.Kısım (Km: 3+000 - 8+000 arası) işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri tarafından Acele Kamulaştırma Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’nın Resmi Gazetede yayımlandığını bildirdi.
Milletvekili Salim Uslu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Yaklaşık 85 milyon TL yatırım bedelli, Osmancık ilçemizin Kızılırmak Şehir geçişi kısmını oluşturan Obruk Mansap, Kızılırmak Yatak Tanzimi Projesi 1.Etap yapım çalışmalarıyla hem taşkınlar için önlem alınmış hem de Osmancık Şehir Geçişi Kızılırmak Sahili kent estetiğine uygun şekilde yeniden dizayn edilmesinin sağlamış olacağız. Kamulaştırma sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanarak yatırımın gerçekleşmesi için Orman ve Su İşleri
Bakanlığımızın 17/07/2016 tarihli Acele Kamulaştırma talebi Bakanlar Kurulumuzca 07.09.2016 tarihinde uygun görmüş ve bugün de (03.10.2016) Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Karar kapsamında Kızılırmak, Çay, Yeşilçatma, Güney ve Gemici Mahallelerinde toplam 173 parselde kamulaştırma yapılacaktır”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim