Gemici Tabiat Parkı’nda düzenlenen programda Kaymakam Selçuk Aslan ve Başkan Hamza Karataş tarafından günün anısına gazetecilere kalem armağan edildi.

Gazetecilerin toplumun haber alma hakkının güvencesi olduğunu söyleyen Kaymakam Aslan, gazeteciliğin kamu sorumluluğu isteyen bir meslek olduğunu dile getirdi. Osmancık’ta yeni göreve başladığını ve çevreyi tanımaya çalıştığını anlatan Aslan, “Basın çalışanları emekçi insanlar toplumun haber almasının güvencesidir. Çünkü sahadaki gazetecilerin derlediği bilgiler ajanslarda derlenip toplanarak ülke gündemini belirliyor. Kamu sorumluluğu isteyen bir meslek gazetecilik. Her ne kadar kamu çalışanı olmasa da kamu sorumluluğu taşıyan bir meslek. Çünkü verilen bilgi hakikatten uzaklaşırsa maalesef o sağlıklı bir sonuca yönlendirmez. Bu boyutuyla sorumlulukları olan bir meslek olduğuna inanıyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, tüm basın emekçilerine sağlık ve huzur diliyorum” dedi.

Basının kamuoyu oluşturma ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Karataş ise basın çalışanlarının, kamunun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını ve yayılmasını sağlamak, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri bulunduğunu vurguladı.

Karataş, “Gazeteciler bu yönüyle demokrasinin dayandığı temel güçlerden biri olan toplum adına denetleme işlevini de yerine getirirler. Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Basın mensupları tüm değerlerimize sahip çıkmalı, kaynağı belli olan haberleri dile getirerek toplumla paylaşmalı, gelişmeleri yakından takip etmelidir. Topluma ışık tutmalı, toplumun değerlerine karşı hassas olmalı, nicelikten ziyade niteliğe önem vermelidir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim