8 Mart gününün hafta içine denk gelmesi sebebiyle gününden erken düzenlenen programa Osmancık’ta görev yapan bütün bayan eğitim çalışanları davet edildi.

Program öncesinde geçtiğimiz hafta Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığına seçilen hemşehrimiz Talip Geylan’ın Osmancıklı bayan eğitim çalışanları için gönderdiği özel kutlama mesajı İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk tarafından konuklara okudu.

Potuk yaptığı konuşmada; “Biz Türk Eğitim-Sen olarak kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.

Kadına karşı şiddete yönelik kampanyalara destek veriyoruz. 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz.

Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz.

Türk Eğitim-Sen olarak; kadın renginin yansımadığı bir çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz.

Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim