Bu hafta Çorum’u gezmeye gelen Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden 20 kişilik grup, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret etti.
Proje ile öğrencilere ilimizdeki ortaöğretim kurumlarını tanıtmanın yanında, tarih bilinci kazandırmak amacıyla müze ziyareti ve müzede eğitim de verildiğini kaydeden Büyük, “Aynı zamanda Çorum merkez ve ilçelerinde bulunan İmam Hatip Ortaokulları öğrencileri arasında bilgi alış verişi, sosyal-kültürel düzeydeki gelişmeler ile tarih bilincinin geliştirilmesi ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.
Atalarımızın mirasına sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Büyük, “Çok gezenin çok şey öğrendiği bir gerçektir. Tarih geçmişin geleceğe emanetidir. Öğrencilerimizin tarih bilgisinin birinci kaynağı müzeleri gezip görmeleri önemlidir. Sizler ilimizi daha iyi tanırken aynı zamanda tarihe şahitlik ediyorsunuz. Sizler örnek öğrenciler olmalısınız. Bu faaliyetin sizlerin motivasyonunu artırmasını ve derslerinizde daha başarılı olmanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.
Büyük, sohbet sonrasında öğrencilere kitap hediye etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim