Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, pirinçte KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ilçedeki en büyük sektör konumunda olan pirinç sektörünü teşvik edecek en önemli gelişme olduğunu kaydetti.
İlçede yetiştirilen çeltik çeşidinin 1997 yılında Osmancık 97 ismiyle tescillendiğini hatırlatan Karataş, 2 bin 500 hektar alanda çeltik ekimi yapıldığını ve 8 çeltik fabrikasında yıllık 25 bin ton pirinç üretildiğini kaydetti.
Çeltiğin tarım ve sanayi olarak ilçenin başlıca ekonomi kaynağı konumunda olduğunu ifade eden Karataş, “Osmancık Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden birisidir. 2 bin 500 hektar ekim alanı ile tarımsal olarak bu bölgenin en büyük çeltik havzasına sahiptir. Bunun yanı sıra ilçemizde kurulu bulunan 8 çeltik fabrikası bölgenin üretim ihtiyacını karşılamaktadır. Kuru gıdalarda uygulanan yüzde 1’lik KDV oranı uygulamasına pirincin dahil edilmesi ilçemizde hem çeltik tarımı yapan çiftçilerimiz tarafından hem de üretici sanayicilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır. KDV indirimi hem tarım hem de sanayi olarak ilçemizin en önemli ekonomi kaynağı konumunda olan çeltik sektörü için büyük bir teşvik olacaktır” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA VE MİLLETVEKİLİ BAĞCI’YA TEŞEKKÜR
Başkan Karataş, Osmancıklı üreticilerin KDV indirimi konusunda birkaç yıldır ısrarla talepte bulunduklarına dikkat çekerek “Çiftçilerimiz ve sektörle ilgili sanayicilerimiz 2012 yılında KDV indirimi ile ilgili talepte bulunmuşlardı. Milletvekilimiz Sayın Cahit Bağcı da ilçemiz için önemli olan bu konunun takipçisi olmuş ve TBMM’de gündeme getirmişti. Bu gün ilçemizin önemli bir talebinin karşılanmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Başta bize bu müjdeyi veren Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve çalışmalarından dolayı Milletvekilimiz Sayın Cahit Bağcı’ya bütün ilçe halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim