Osmancık Kalesi’nin önemli bir miras olduğunu belirten Karataş “Şehrin savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kalemiz var. Fakat bakımsızlık dolayısı ile özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline gelmişti. Uzun dönem proje çalışmaları devam etmişti. Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk. İhalesini yaptık ve şu anda restorasyon yapılıyor. Girişten zirveye kadar merdivenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarılıyor. İki tane seyir terasımız var. Bir de kafe restorant yapılıyor. Dışarıdan gelen turistlerimizi Osmancık Kalesinde, Osmancık manzaralı kafeteryalarımızda ağırlayabileceğiz. Ayrıca kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, hem Samsun istikametinden gelen yolcular, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl Osmancık ilçesinde ciddi sel baskınlarının yaşandığını ve yüzlerce konutun zarar gördüğünü hatırlatan Başkan Karataş, sel baskınlarının önlenmesi için hazırlanan projenin de hayata geçirildiğini belirtti.
Etkili yağışlarda ilçenin kuzey yamaçlarındaki derelerde toplanan yağmur sularının sele dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Karataş, sel baskınlarından korunulması için 4 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 8 metre genişliğinde bir inşa edildiğini hatırlatarak, şu anda kanalın yaklaşık yüzde 65’inin tamamlandığını bildirdi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim