Derneğin çok amaçlı salonunda önceki gün gerçekleştirilen seminerde Eğitimci- Yazar Salim Savcı, okumanın önemi üzerinde durdu.
Osmancık İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ile TDED Osmancık Şubesi Başkanı Kâzım Sekili’nin yanı sıra çok sayıda kişinin izleyici olarak katıldığı etkinlikte Salim Savcı bugüne kadar 69 kitabının yayımlandığını belirterek, ülkemizde okumaya yeterince ilgi olmamasından yakındı.
Kur’an-ı Kerim’in de “Oku” emriyle başladığına dikkat çeken Salim Savcı, “Buna rağmen İslâm topluluklarının bugün çok az okuması oldukça manidardır.” dedi.
Eğitimci Yazar Salim Savcı okumanın bir alışkanlık değil, bilinçli bir eylem olduğunu ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:
“Halk arasında okumak alışkanlık olarak biliniyor ve kullanılıyor. Bana göre okumak bir alışkanlık değil, bilinçli bir eylemdir. Alışkanlıkların sona erme durumu vardır. Anne babalar olarak öğüt vermeyi çok severiz. Çocuklara kitap okumaları konusunda öğüt vermeyen ebeveyn yok gibidir. Fakat bugün ana babalar okumuyor. Okumadıkları için de öğütler hep havada kalıyor. Eğer öğütler kök salmış olsaydı bugün yeryüzünün hâli içler acısı olmazdı. Bizler her şeyi zahiri olarak öğreniyoruz. Temele inip araştırıp doğru ve geniş bilgiye sahip olmayı önemsemiyoruz. Bu da gelişmemizin önündeki en büyük engeldir. Bütün dünya bugün maddenin peşinde koşuyor ve madde çok fazla öne çıkarılıyor. Maneviyat artık çok fazla önemsenmiyor.”


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim