Osmancık Belediye´sinde temizlik işçisi olarak çalışan Güneydoğu Gazisi Güngör Ağaçbacak (44), gazilik maaşını tekrar alabilmek için 10 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi.
1991 yılında Mardin´in Midyat ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada roketatar parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığını anlatan Ağaçbacak "Askerliğimi 1991 yılında Mardin Midyat Jandarma Bölük Komutanlığında, Jandarma Er olarak yaptım. Bölücü terör örgütü mensupları ile girdiğimiz çatışmada mevziye düşen roketatarın parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandım. Ankara GATA Hastanesinde bir süre tedavi gördüm." dedi.
Askerlikten sonra da tedavi görmeye devam ettiğini anlatan Ağaçbacak "Vücudumda şarapnel parçaları halen duruyor. Askerlikten sonra 7 yıl tedaviye devam ettim. Başvurum üzerine 2000 yılında Gazilik Maaşı bağlandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. 3 yıl 7 ay gazilik maaşı aldıktan sonra maaşım kesildi. Emekli Sandığına maaşımın verilmesi için başvuruda bulundum. Askeri hastaneden rapor istediler. İstenilen raporlarla başvurmama rağmen maaşım bağlanmadı. Üstelik bu zamana kadar ödenen maaş ve yardımların toplamı olarak 138 bin TL´nin iadesi istendi" diye konuştu.

10 YILDIR HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR
Gazilik maaşını ve haklarını geri alabilmek için hukuk mücadelesi başlattığını kaydeden Ağaçbacak "Her gaziler gününde İlçe Jandarma Komutanlığı Gaziler Günümü kutluyor. Devlet tarafından verilen madalyayı taşıyorum. Ancak Gazilik haklarımı alamıyorum. 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum." şeklinde konuştu
(Osmancık Gazetesi)
Editör: TE Bilisim