İnönü Üniversitesi, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliği ile Malatya da düzenlenecek olan sempozyuma davet edilen Çiftbaş, sempozyumda “Türk Halk Masalları ve Türkçe Kitaplarında Kullanımı” konulu bildirisini sunacak.
Sempozyumla ilgili bilgi veren Çiftbaş şu ifadeleri kullandı:
“Türk dili dünyanın en eski ve en yaygın dillerinden birisidir. Türkler tarih boyunca geniş bir coğrafyaya yayılmış, çeşitli milletlerle kültür alışverişinde bulunmuştur. Türkçe, bugün 200 milyonu aşkın bir nüfus tarafından çeşitli lehçe ve ağızlarıyla konuşulmaktadır. Dilimiz, Balkanlardan Büyük Okyanus'a Kuzey Buz Denizi'nden Tibet'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada ses bayrağımız olarak dalgalanmaktadır. Giderek insanlığın birbirine yaklaştığı ve kültürlerin birbirini etkilediği bir dünyada Türk dilinin tarihî ve kültürel köklerinin güçlülüğüne bağlı olarak etki alanının genişlemesi, ses bayrağımız olan Türkçemizi bir dünya dili olma yolunda hedefe daha da yaklaştırmaktadır. Türkçenin tüm yönleriyle ele alınacağı bu sempozyumda, Türkçenin dünya üzerindeki konumu; gelişimi; dünü, bugünü ve yarını ele alınacaktır”
Türkçe ile ilgili uluslararası sempozyumlar ve Türk Dil Kurultayında bildiri sunan Çiftbaş, geçtiğimiz yıl öğretmenler gününde Çorum’u temsilen Cumhurbaşkanlığındaki resepsiyona katılmıştı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim