Osmancık için tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Kahraman, “Nasıl ki elektriksiz bir hayat düşünülemiyorsa doğalgazın olmadığı bir evde de yaşam düşünülemez.

Osmancık halkının doğalgazı ne kadar çok istediğini yakinen biliyorum. 2004’e kadar Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmit ve Bursa illerinde doğalgaz kullanılıyordu. Doğalgaz piyasasının özelleştirilmesinin ardından Çorum’a 139 günde doğalgaz verildi. 2006 yılında Sungurlu ilçemiz doğalgazla buluştu. Bu süre içerisinde Osmancık ve Alaca’dan ciddi manada talep gelmeye başladı” dedi.

ÇorumGaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın 2010 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı huzurunda, ‘Osmancık ilçesine doğalgaz verilmesi bizim için bir sosyal sorumluluk projesidir, Botaş ilçe girişine kadar iletim hattını getirirse ve ilçede 3.500 abone olursa biz doğalgazı vermeye hazırız’ beyanında bulunarak bunu deklare ettiğini belirten Kahraman, “Osmancıklı hemşerilerimiz abone sayısına ulaşabilmek için yoğun gayret sarf etmişlerdir.

Enerji Bakanlığı’nın nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz götürme konusunda 28 Nisan 2013 tarihinde bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardığını anımsatan Kahraman, “İlçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esaslar belirlenerek gereken adımlar atıldı. Enerji Bakanlığı’na talepte bulunan 200’ün üzerinde ilçeden yalnızca 7 tanesi gerekli kriterleri yerine getirdi. Bu ilçelerden birisi ise Osmancık idi. Osmancık için gereken resmi işlemlerin ardından ana boru hattının yapımına 20 Ağustos 2015’te başlandı. ÇorumGaz olarak 15 Ekim 2015 tarihinde Osmancık’ta temel atma töreni yaparak şehir şebekesi tesis çalışmalarını hızlandırdık. Osmancık nüfusunun % 60’ının doğalgaz kullanımını sağlayacak toplamda 50 kilometrenin üzerinde boru hattı tesis edildi. Toprak sanayi bölgesinde Basınç Düşürme İstasyonu’nun imalatı tamamlandı, Müşteri hizmetleri merkezimizi açarak abonelik işlemleri yapılmaya başlandı. Botaş tarafından tesis edilen şehir besleme hattının yapının Kasım ayı içerisinde tamamlanmasıyla, Osmancık ilçesine doğalgaz verilebilmesi için gerekli bağlantı ve kontrollerin yapılmasıyla şehir şebekesi doğalgaz verilmeye hazır hale getirildi” şeklinde konuştu.

Osmancıklılardan evlerine ÇorumGaz ekipleri gelmeden doğalgaz kullanmamalarını isteyen Kahraman, “1hafta kontrolleri ve işlemleri tamamlanan bütün müşterilerimiz gaza kavuşmuş olacaklar” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim