Konuya ilişkin Çorum Valiliği’nden yapılan açıklama da, “Yaşanan sel felaketi nedeniyle, selde hayatını kaybeden Serdar Arslan'ın eşi Emel Arslan ile ilgilenilmiş olup; Osmancık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca oluşturulan İlçe Afet ve Acil Durum Komisyonu Başkanlığının 04.06.2014 tarih ve l nolu kararı ile Başbakanlık Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından gönderilen acil yardım ödeneğinden 10.000 TL ve Osmancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 03.06.2014 tarihinde 15.000 TL yardım yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca merhumun eşi Emel Arslan'a Osmancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 22.08.2014 tarihinde 2000 kg kömür yardımı ve 22.09.2014 tarihinde 150 TL nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca selde hayatını kaybeden Serdar Arslan'ın babası İsmail Arslan, annesi Nahide Arslan, eşi Emel Arslan, çocukları Beyza ve Sudenaz Arslan ve kardeşi Sema Yavaş tarafından Osmancık Belediye Başkanlığı ve Bakış Temizlik Ltd. Şti. ile SİM Çağrı hizmetleri aleyhine Osmancık Asliye Hukuk Mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açılmış olup, dava halen derdesttir.Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mağdur olan vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Osmancık Belediyesi’nden yapılan açıklama da, basında işçi “Serdar Arslan’ın vefatından sonra hiçbir yetkilinin ailenin kapısını çalmadığı” şeklinde haberlere yer verildiği belirtilerek, belediyenin “Sosyal Yardım ve Desteklerin Gizliliği İlkesi” gereği aileye yapılan maddi ve manevi katkılar bu güne kadar kamuoyuna açıklanmadığına dikkat çekildi.
Basında yer alan iddialar üzerine aileye yapılan “sosyal yardım ve desteklerin” paylaşılmasının zaruret haline geldiğinin belirtildiği açıklama da, “İşçimizin acısını paylaşmak üzere ilk günden itibaren yanında olduğumuz ailesin hiçbir talebi reddedilmemiştir. Yasal varisi olan eşi ve çocuklarına 25 bin TL nakit para yardımında bulunulmuştur. Ailenin talep ettikleri borçları belediyemiz tarafından üstlenilmiş ve ödenmiştir. Vefatının 40. gününde ikram masrafları belediyemiz tarafından karşılanarak Mevlid-i Şerif okutulmuştur. Belediyemiz tarafından aileye bir daire alınmak istenmiş ve eşinin yaşamak istediği mahallede 130 bin TL değerinde bir dairede önce mutabık kalınmış ancak daha sonra aile bu desteğimizi beğenmeyerek reddetmiştir. Aile tarafından açılan davalarla ilgili hukuki süreç devam etmektedir.
Olaydan 9 ay sonra aileye taziye ziyaretine gelen Sayın Vekilimizin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz beyanını üzüntüyle karşılıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilisim