İhaleyi alan yüklenici firma Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, yolun yapım sürecini yakından takip eden Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve sürecinin hızlanması için destek istedi.
Görüşme ve gelinen aşama ile ilgili açıklamalarda bulunan Uslu, “Çorum – Osmancık karayolumuz şehrimiz için oldukça önemli aksını oluşturmaktadır. Göreve geldiğimiz günden itibaren konunun önemine binaen sıkı bir takip ile ihale aşamasına getirdik. Yolun ihale hazırlık aşamasının en önemli kalemi olan “Proje Çalışmasının” hızlı bir şekilde tamamlanması için yaptığımız görüşmelerle hizmet alımı yoluyla değil kendi mühendislerimize hazırlatarak süreci hızlandırdık. Yatırım programına alınması, kamulaştırma işlemleri ve tüm altyapı hazırlıklarının tamamlanarak Mart 2015’te ihale edilmesine rağmen yılsonunda ancak sözleşme aşamasına gelinebilmiştir. Gerek yasal itirazlar/süreçler gerek bürokratik engeller aşılmış ve bugün yapım aşamasına gelinmiştir.
KDV ile birlikte kamulaştırma bedelleri hariç yaklaşık 70 Milyon TL yatırım yapacağımız karayolumuzun yüklenici firması ile yaptığımız görüşmede sürecin hızlandırılması için ilgililerle görüşmelerde bulunduk. Yerelde sürecin hızlı bir şekilde yürütülmesi için Sayın Valimizle görüşme yaptık, gereken yakın ilgi ve desteği vereceğini söyledi. ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu için Orman Genel Müdürümüzle de görüştük, hızlı bir şekilde görüş bildirecekler. Yüklenici firma Laçin’e makine parkını indirdi, taş ocağı ve şantiye kurmak için ruhsatını aldı. Süreci yakından takip ediyoruz. Hazırlık süreçlerinin tamamlanmasıyla yakın süreçte işe başlayıp temel atma töreni yapmayı planlıyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim