Osmancık'ta şimdilik iki aday belli oldu. CHP eski ilçe Başkanı Sadık Eker ile Ali Acar, CHP Osmancık İlçe Başkanlığı için aday olduklarını açıkladı. Sadık Eker, CHP Osmancık İlçe başkanlığını yürütürken 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den İl Genel Meclisi Adaylığı için istifasını vermek zorunda kalmıştı.

CHP Osmancık ilçe Başkanlığı yaklaşan CHP Osmancık İlçe Kongresinde Sadık Eker ve Ali Acar değişik 2 liste ile hizmet için yarışacaklar. 22 Aralık 2019 Pazar günü saat 10.00’da Belediye Kültür Sitesi’nde 109 delegenin oy kullanacağı seçimde hangi adayın kazanacağı belli olacak. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de kongreye katılacak.

CHP Osmancık İlçe Başkanı Vahdet Uslu, CHP Osmancık İlçe Teşkilatının 480 üyesi bulunduğunu 109 delegenin oy kullanacağı CHP Osmancık İlçe Kongresi’nde Çorum Milletvekili Köse’nin de bulunacağını belirtti. Aday eski başkan Sadık Eker, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar sözünden aldığı feyizle ilçe başkanlığına yeniden adayım” diyerek adaylığını açıkladı.

Ali Acar ise yaptığı açıklamada “Atamızın bize miras bıraktığı CHP’ye sahip çıkmak için CHP Osmancık ilçe başkanlığına adayım. Kazanan CHP olacak Hep birlikte güçlü bir CHP” diyerek aday olduğunu belirtti.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim