Kısa adı OSMİAD olan Osmancık İşadamları Derneği üyeleri, çeltik üreticileri ve çeltik fabrikası sahipleri akşam yemeğinde bir araya geldiler.
Önceki akşam gerçekleştirilen etkinlikte konuşan OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, pirinçte KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin Osmancık ve çevresinde sevinçle karşılandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Pirincin Osmancık’ın en büyük gelir kapısı ve ilçe ekonomisinin can damarı olduğunu vurgulayan Bilge, “Pirinçte KDV’nin düşürülmesi yönündeki talebi, sadece Trakya Çeltik Üreticileri Birliği ile Derneğimiz OSMİAD gündeme getirmiştir. Söz konusu KDV indirimi hem kaçağı önleyecektir hem de ticareti hareketlendirecektir. Bu karar, ilçemizde gerek çeltik tarımı yapan çiftçilerimiz tarafından gerekse üretici sanayicilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştır.” diye konuştu.
OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, Osmancık’ta 8 adet çeltik fabrikasında yıllık 25 bin ton pirinç üretildiğini ifade ederek, 2 bin 500 hektar alanda ekimi yapılan çeltik çeşidinin 1997 yılında Osmancık 97 ismiyle tescillendiğini ve dünyanın birçok yerinde bu isimle ekiminin yapıldığını hatırlattı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim