Protokol töreninde konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları kapsamında yaklaşık 40 atölye etkinliğinin yer aldığını bu etkinliklerin ilçenin katma değerini yükseleceğini ve bu kapsamda İlçe Belediye, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklerinin önemli olduğunu söyledi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları sayesinde öğrencilerin ortaya koyduğu projelerini sergilemenin yanı sıra sunum yeteneklerinin geliştiğini ve eğlenerek öğrenme imkânı bulduklarını kaydeden Kadir Erol, tüm Osmancık halkını Mayıs ayında yapılacak olan bilim şenliğine davet etti.

Belediye Başkanı Başkan Hamza Karataş ise Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye sağladığı sosyo-ekonomik ve kültürel katkılar açısından çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de böyle bir projede “ortak” bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, söz konusu projenin özellikle lise öğrencilerinin ufkunu açacağına inandığını söyledi.

Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melahat Kent Erdoğan ise “Bilim Güneşi Osmancık’ta Parlıyor” projesi kapsamında sağlık hizmetleri desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ömer Boyacı ise  “4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği” kapsamında alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerin hazırlayacakları 40 adet atölye etkinliğinin yanı sıra çeşitli paneller, halk oyunları ve modern dans gösterileri yapılacağını açıkladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim