16 Nisan’da yapılacak referandum kapsamında çalışmalarını sürdüren Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Karadağ, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş'ın oğlunun Acar Park’ta gerçekleştirilen nişan töreninin ardından köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

“GÜCÜ SANDIKTA SİZ BELİRLİYORSUNUZ”

Referandum sonrasında vatandaşların hükümet kurmada yetkisinin artacağını kaydeden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Karşı karşıya kaldığımız tehditler, mücadele ettiğimiz terör örgütleri ve bunlara karşı mücadelede yaptıklarımız vatandaşlarımızın verdiği destekler sayesinde olmuştur. Eskiden Türkiye üzerinde başka projeleri olanlar başarılı olurlardı. Ama 15 Temmuz darbe girişiminde hesaba katamadıkları bir şey oldu. Bu, direniş ve dayanışmaydı. Geçmişte Türkiye’de 6 kere gelmek, 7 kere gitmek güzel bir sözdü. Eskiden oy istiyorlardı. Oy aldıktan sonra yargı müdahalesi ile sizin onlara verdiğiniz oylar hırpalanıyordu. Dolayısıyla sizler hükümetleri seçiyordunuz ama onlar bir şekilde sizin onlara verdiğiniz yetkiyi başkaları gasp ediyorlardı. Bir daha böyle bir şey olmaması, 16 Nisan’da sizlerin vereceği oylar ile mümkün olacaktır. 16 Nisan’dan sonra vereceğiniz ‘evet’ oyları ile artık oyların yüzde 50’sini alamayan bir hükümet kurulamayacak. Vatandaşımızın hükümet kurmada yetkisi artıyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında ülkeyi koalisyon hükümetleri yönetseydi bunun büyük bir felaket olacağını belirten Milletvekili Ceylan, "16 Nisan’dan sonra koalisyon hükümetleri ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bugüne kadar hükümetin çizgisi bozmadı. Yeni anayasada patron millet olacak” dedi.

16 NİSAN, ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR SINAV OLACAK

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Osmancıklı muhtarlardan 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında ‘Evet’ için destek istedi. Karadağ, Milletvekili Ceylan ile kol kola  teşkilatlarla birlikte topyekun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Karadağ, Mayıs ayı içerisinde Osmancıklı muhtarlar ile milletvekilleri ve bürokratları biraraya getireceği müjdesini verdi.

Karadağ, "Referandumdan sonra ucu acık bir toplantı yapacağız. Kaç saat sürerse sürsün. Sizlerin sorunları ve istekleri bizlerin yapmak zorunda olduğumuz şeylerdir" dedi.

Türkiye’deki istikrarın ve büyümenin Osmancık’a da yatırımlarla yansıdığını belirten Başkan Karadağ, 16 Nisan’da evet ile Türkiye’nin şahlanışının da kararının verileceğini söyledi.

Türkiye’de istikrar ve istikbalin devamı için Osmancıklıların ‘Evet’ diyeceğine inandığını ifade eden Karadağ, “Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye’nin istikrarı için önümüzde fırsat var. Bu halk oylaması Türkiye’nin istikrarı ve istikbali için önemli. Türkiye’nin yönetim yapısına bakıldığında bir çift başlılığın aleni görülüyor. Çift başlılığının ortadan kalkması gerekiyor. Bu sistem sayesinde hükümet krizlerinin önüne geçilecek. Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi istikrarı sağlamak için seçimlerin 1 yılda, 2 yılda, 6 ayda değil, 5 yılda bir yapılması ve hükümet krizlerinin önüne geçilmesi. 16 Nisan, ülkemiz için gerçekten büyük bir sınav olacak” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim