Ziyarete Belediye Başkanı Karataş ile birlikte Belediye Meclis Üyesi İzzet Karakaş da eşlik etti.
Firma hakkında ziyarette bilgi veren Ekip Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan, bayan giyim üzerine üretim yaptıklarını belirterek Osmancık’tan 30 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.
Arslan, fabrikada 370 kişinin istihdam edildiğini kaydederken Belediye Başkanı Karataş da; tekstilin ilçede önemli bir sektör konumuna geldiğini ve ilçe ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı Ali Arslan’a teşekkür ettiklerini söyledi.
Tekstilin en fazla işçi istihdam eden ikinci sektör olduğuna dikkat çeken Karataş “Şehrimizin ekonomisinin temelini Toprak Sanayi, çeltik, tekstil ve turizm gibi başlıca sektörler oluşturuyor. Tekstil, tuğla– kiremit fabrikalarından sonra en büyük istihdamı sağlayan ikinci sektör konumunda. Bu nedenle tekstil sektörünün daha da gelişmesi bizim için önem arz ediyor. İlçemizde sanayinin büyümesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile ilçemizde yatırımların önü açılmış oldu. Çünkü OSB yatırımcılar için önemli teşvikler sunuyor. Osmancık önemli bir ulaşım ağında olmasından dolayı da yatırım açısından avantajlı bir bölge.” diye konuştu.
Tekstil fabrikasını da gezen Karataş, işçilerle sohbet ederek işlerinde kolaylıklar diledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim