Düzenlenen programda Ömer Derindere Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Osman Yaşar Pehlivan yakın bir zamanda rahmetli olan Bahattin Karakoç’un hayatı ve edebi şahsiyeti hakkında bilgiler verdi. Programda ayrıca öğrenciler Bahattin Karakoç’un şiirlerinden bazılarını okudular.

Bahattin Karakoç’un kendisine dokunan şiirleri sevdiğini ama etki altında kalmadığını belirten Osman Yaşar Pehlivan’ın Onun Hiçbir ustayı taklit etmeye çalışmadığını, Bahattin Karakoç’un, yüzü, sözü, özüyle baştan ayağa Anadolu olduğunu söyledi. Ona göre Mevlâna’nın burada parladığını ifade eden Pehlivan, “O milli bir duruşun milli bir bakışın şairidir. Onda vatan ve bayrak, bir sevgili, âşık olunan bir yardır. Şiirlerinde, yabancılaşmaya ve değerlerin yozlaşmasına da karşı çıkmıştır. O, abartıya varmayan bir dille ve kelimelere yüklediği yeni çağrışımlarla şiirini yazar. Kelime hazinesi en zengin şairlerden birisidir. Onun şiirlerinin temelinde gücünü inancından alan bir iyimserlik ve tevekkül yatar. Onun için edebiyat edeptir” dedi.

Programda Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencilerinden Buket Arpaguş ‘ Beyaz Dilekçe’, Nurten Kurşun ‘ Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’, Gamze Sarı ‘ Kepez’, Yeter Aysu İncekar ‘Leyl ü Nehar’, Dilara Kükner ‘Ateş Olan Sözleri Yine Söylettin Bana’ adlı şiirlerini okudular.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim