Kızılay meydanında toplanan binlerce kişi 15 Temmuz’dan itibaren meydanları boş bırakmıyor. AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Osmancık ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Osmancık Kaymakam Vekili Ali Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Abdurrahim Esmek, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile sık sık tekbirler getiren vatandaşlar “devlet-millet el ele, dik dur eğilme bu millet seninle” gibi sloganlar attı.
Kızılay meydanında halka hitap eden AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, demokrasilerde iktidarların sandıkla gelip, sandıkla gittiğine dikkat çekerek, “Türk toplumu bunu kendi perçinledi. Nasıl perçinlediniz biliyor musunuz? Avrupa’ya, dünyaya örnek olarak perçinlediniz” dedi.
15 Temmuz Türkiye’nin ve milletin demokrasi sınavından geçtiğini dile getiren milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’tan davet alınca devletin sahibi milletle demokrasi nöbetine destek vermek amacıyla ilçeye geldiğini söyledi.
Günün bir ve beraber olma günü olduğunu vurgulayan milletvekili Ceylan, “Bugün buraya yalnız çıkmadık. Bugün burada gerçekten güzel bir tablo var. Bugün devletimizi temsilen Osmancık Kaymakamımız burada. Yine aynı şekilde, asker ocağı nedir? Peygamber ocağıdır. Askerdeki çocuklar, bizlerin çocukları, askerdeki evlatlarımız bizlerin kardeşleri, yeğenleri, akrabaları. Ben gerçek askerden bahsediyorum. 15 Temmuz akşamı ortaya çıkan üç beş çapulcudan bahsetmiyorum. Gerçek askerimizi temsilen de İlçe Jandarma komutanımız şu an yanımızda. Buradaki şu görüntü, devletiyle milletin nasıl bir olduğunu dünyaya gösteren bir görüntü. Bu kardeşlerimin hepsini tebrik ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Buradan onlara da teşekkür ediyorum, 15 Temmuz akşamı Çorum tüm siyasi partileriyle hükümetin yanında durdular. Hepsi seçilen milli iradenin yanında durdular. Demokrasilerde iktidarlar sandıkla gelir, sandıkla gider. Türk toplumu bunu kendi perçinledi. Nasıl perçinlediniz biliyor musunuz? Avrupa’ya, dünyaya örnek olarak perçinlediniz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün dimdik ayakta durma günüdür. Üzülmek yok, darlanmak yok, yeisse kapılmak yok. Çünkü inanıyoruz ki; kaderin üstünde bir kader vardır. Kim ne derse desin, göklerden gelen bir karar vardır. Bu karara kimsenin gücü yetmez. Bu üç beş çapulcuların, peşinden gittiği salya sümük ağlayan bizim çocuklarımızı kandıran var ya, adını dahi söylemiyorum. İşte o terör başı, elebaşı varya, bu emin olun gerçekten kaderin üstünde bir kader olduğunu bilmeyen bir ahmak. Bu terör başı, kadar da vicdansız vatan haini bir ahmak” dedi.
İdam tartışmaları ile ilgili de açıklama da bulunan Ceylan, “Vatandaşlarımız ne istedi de biz yapmadık. Bugün eğer bu millet idam istiyorsa onu da getiririz, siz ne istediniz de biz yapmadık. Cumhurbaşkanımız da mesajı verdi ve dedi ki, ‘Meclis idamı getirirse ben imzalarım. Biz de Cumhurbaşkanımızın o lafını yere düşürmeyiz. Meclis olarak, sizlerin vekili olarak bizde idamı çıkarırız, Cumhurbaşkanımız da idamı imzalar. Benim vatandaşım parasıyla aldığı silahlarla vatandaşıma kurşun sıkıyorsan, sen vatandaşımı eziyorsan, bu millet için senin idam olman farz oldu. Artık bu millet için gerekli oldu, onun için gönlünüz ferah olsun. Başbakanımızın da açıklaması var bu konuda, CHP ve MHP ile de görüşüp en kısa zamanda sonuçlandırırız inşallah. Değerli kardeşlerim şunu iyi bilin, bu topraklarda oyun hiç bitmeyecek, çünkü bu topraklarda yüz yıllardır oyunlar oynanıyor. Bizi, 1980’lerde Alevi Sunni diye birbirimize düşürmediler mi? Kardeşi kardeşe katlettirmediler mi? Daha sonra PKK terör örgütünü başımıza bela ettiler. PKK terör örgütünü bitirmiş durumdayken, şimdi de başımıza bunu sardılar. Bakın bunu yapanlar belli, bunlar dış güçlerin oyunu.Türkiye’yi dimdik ayakta istemiyorlar, ekonomisi güçlü bir Türkiye istemiyorlar, söz sahibi bir Türkiye istemiyorlar, gündemi belirleyen bir Türkiye istemiyorlar. Ne olacak? Göbeğimiz IMF’ye bağlı olacak. Onlardan borç para alacağız, onların istediklerini yapacağız. Onların dertleri bu. Ama biz şu anda dimdik ayaktayız. Gençler burayı sizler daha iyi dinleyin, gelecek sizsiniz, 5-10 sonra bu ülkeyi yönetenler sizler olacaksınız. Mayıs ayında IMF’ye olan 23,5 milyar dolar borcumuz bitti değil mi? Üç büyük ihale yaptık, biri üçüncü köprü, biri havalimanı, biri de nükleer santral. Ağaç sevgisi adı altında gezi olayını başımıza bela ettiler. Orada dert dava ağaç değildi, o havalimanı dünyanın üçüncü Avrupa’nın birinci en büyük havalimanı olacaktı. Aktarmalar artık Almanya’nın Köln’den değil İstanbul’dan yapılacaktı. Yıllık 100 milyon yolcu inecekti, yıllık bu ülkenin kasasına 50 milyar dolar para girecekti. Değerli kardeşlerim, oyun içinde oyun var. Bunları anlatmamız, bunları bilmemiz lazım. Bunların daha meselesi de bitmedi, bu oyunları bu milletin üzerinde daha oynayacaklar. Bizim akıllı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim