ADATEPE MESİRE ALANI 400 DEKAR ÜZERİNE KURULU
OGM’ye bağlı Osmancık ilçesi, Adatepe mevkiinde 400 dekar alan üzerinde tescil edilen Adatepe B Tipi Mesire Alanı işletim için Osmancık Belediyesi’ne devredildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılan mesire alanı vatandaşların kullanımına sunuldu.
Açılışı yapılan B tipi piknik ve mesire alanında 1 adet kır kahvesi, 20 adet piknik masası, 15 adet kamelya, 2 adet çeşme, 10 adet üstü kapalı piknik masası, 15 adet ocak ve çocuk oyun sahası bulunuyor.
Ülke genelinde olduğu gibi insanlara hizmet vermek maksadıyla Çorum’da da mesirelik alanlar tesis ettiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çorumlulara boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Ayrıca, mesirelik alanlarda içme suyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyet gösterilecek. Söz konusu alanlarda yaşanacak herhangi bir problemde vatandaşlarımızın şikâyetlerini bize iletmeleri halinde gerekli müdahaleyi de anında yapacağız” dedi.

“MESİRE YERLERİ ORMAN YANGINI RİSKİNİ AZALTIYOR”
Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek, sözlerini tamamladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim