Bu kapsamda, İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecileri Hollanda, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya olmak üzere yurt dışında eğitim faaliyetlerine katılacaklar.
İlçemizde faaliyet gösteren İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2015 teklif çağrısı döneminde kabul edilen, “Siz Unutuyor Olsanız Bile Biz Hatırlatmak İçin Buradayız! (Even If You May Forget We Are Here to Remind You!) başlıklı projelerine AB desteği almaya hak kazandı. Temel amacı yaşlı bakımı içinde özel bir alan olan Alzheimer ve Demansın tanınması ve önlenmesinin kavranması olan proje 20 öğrenci ve 3 öğretmen İtalya’da 20 gün(24 Nisan-14 Mayıs 2016) sürecek olan staj ve eğitim faaliyetine katılacaklar.
İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak kuruluş olarak yer aldığı diğer iki proje kapsamındaki etkinlikler ise şöyle:
Boyabat İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde AB hibesi almaya hak kazanan “Potansiyel Bir İstihdam Alanı Olarak Geriatri” başlıklı proje kapsamında, İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 20 öğrenci ve 2 öğretmen 20 gün süreyle Çek Cumhuriyetinde düzenlenecek olan staj ve eğitim faaliyetine katılacaklar.
Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde AB hibesi almaya hak kazanan “Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavi Bakım Uygulamalarında AB Bypass’ı” başlıklı proje kapsamında ise İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 12 öğrenci ve 3 öğretmen Hollanda, İspanya ve İtalya’da düzenlenecek olan staj ve eğitim faaliyetine katılacaklar.
Eğitim faaliyetiyle öğrencilere ve okula Avrupa boyutu kazandırılarak her konuda kendine güven konusunda gelişmeleri sağlanarak eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması planlanıyor.
İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Veldet, “Avrupa Birliği Projelerinde ilçemizde başarılı bir okul olduklarını belirterek emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.
(Haber merkezi)
Editör: TE Bilisim