Gökdere İlkokulu ve Ortaokulu, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emre Cenikli koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında Osmancık'ta gerçekleşen etkinlikte 15 Temmuz şehitlerinin adları fidanlarla yaşatılacak.

Gökdere İlkokulu ve Ortaokulu Okul Müdürü Tuğrul Karlı, yaptığı açıklamada; Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emre Cenikli’nin hem 15 Temmuz şehitlerini anmak hem de onların anısına doğaya 248 adet ağaç kazandırmak adına güzel bir projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Ülke ve milletin tarihine bakıldığında büyük badireler atlatıldığını ve atlatılmaya da devam edildiğini kaydeden Karlı, 15 Temmuz'un da bunlardan birisi olduğunu vurguladı. Karlı, “ Bu anlamda ülkemiz ve bizler için hiç tereddüt dahi etmeden canını veren tüm şehitlerimizi saygı sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bu güzel projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum'' dedi.

Gökdere İlkokulu ve Ortaokulu Müdür yardımcısı Ömer Faruk Tonbul ise şehitler için bir şeyler yapmanın kendileri için bir onur olduğunu, etkinlik ile 248 adet fidanı doğa ile buluşturduklarını dile getirdi. Tonbul, “Projemizdeki amacımız; öğrencilerimize iyilik yapmanın, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve en önemlisi de vatan sevgisinin daha da pekişmesini sağlamaktı. Geçmişten günümüze ülkemiz için can veren şehitlerimizin maneviyatını yaşatmaktı. Öğrencilerimiz bu duygu ile 248 fidanı doğayla bir araya getirdi. Tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şuanda Afrin'de görev yapan askerlerimize de Allah'tan güç kuvvet diliyoruz'' dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim