Osmancık’ın simgesi haline gelen Koyunbaba Türbesi her yıl binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Osmancıklı Necmettin Kulkara, ilerleyen yaşına rağmen türbeye gözü gibi bakıyor. Gece gündüz demeden türbenin bakımını yapan Kulkara, emekli maaşının bir kısmını türbenin eksiklikleri ve temizliği için kullandığını belirtti. Zaman zaman türbeyi ziyarete gelen vatandaşlara Koyunbaba’nın tarihçesi hakkında bilgiler de veren Kulkara yaptığı işten hiçbir ücret almadığını ve zevkle yaptığını dile getirdi.
1974 yılında Vakıflar Müdürlüğü tarafından türbenin bakımı için babası Sabri Kulkara’nın görevlendirildiğini 19 yıl türbenin hem bekçiliğini hem bakımını yapan babasının 1993 yılında vefat ettiğini anlatan Kulkara, “Babamdan aldığım bu görevi yerine getirmekten büyük zevk duyuyorum. Yaklaşık 42 yıldır ne babam ne de ben hiçbir ücret almadan buranın bakımını yaptık. Ömrümün yettiği kadar da bu görevi yerine getirmeye devam edeceğim. Her gün 10-15 kere Türbeye çıkıp inerim. Etraftaki çöpleri toplar her sabah türbenin içini süpürürüm. Bu benim için bir bakımada spor oluyor. Belediye görevlileri zaman zaman buraya bakım ve temizlik yapıyorlar, onların yetişemediği zamana ben elimden geldiği kadar onarımlarını yaptırmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
82 yaşında olmasına rağmen bıkıp usanmadan türbenin bakım ve temizliğini yapan Necmettin Kulkara, Osmancık'ın simgesi olan Koyunbaba Türbesini adeta ikinci evi gibi görüyor ve zamanının büyük kısmını burada geçiriyor.

Editör: TE Bilisim