Ortaköy’de pekmez üretim tesisisin açılışı için düzenlenen törende ülkemizin dünyanın ufkuna bir yıldız gibi doğmaya başladığını dile getiren Vali Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının insanlık için elzem olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin sıcağında göreve başladığını belirterek bu günlerde Ortaköylülerle buluştuğunu, ilçeye sığmayan bir Belediye Başkanı olan Taner İsbir ile tanıştığını ve Ortaköy’ün onun rüyası olduğunu söyleyen Vali Kılıç, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Ortaköy’e önemli katkılar sağlamışız. Bazen kantarın topuzu kaçmış olabilir ama ben Ortaköy’ün çok şeyi hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Kaymakamlık yaptığı dönemde bir barajın onlarca yıl sürdüğünü ama bugün Çorum’da kısa sürede 30 barajın yapıldığını anlatan Vali Kılıç, artık mahalle çeşmelerinin değil koca koca adımların atıldığı bir dönemde bulunduğumuzu, tarımın Çorum için gerekli olduğunu ve Çorum topraklarının tamamının suyla buluşturulacağını ifade etti.

Dünya medeniyetini bizim yöneteceğimizi belirten Vali Kılıç, “Dünyaya adaleti, merhameti ve medeniyeti biz dağıtacağız. Bu hepimizin gönül derinliklerinde olan bir hedef. Bu hedefe ulaşmak için bir olmalıyız, diri olmalıyız ve iri olmalıyız. Anadolu coğrafyası 4 bin yıl dünyaya hükmeden medeniyetlerin adıdır. Bugün de herkes üzerine düşeni yapmalıdır ki gereken yere ulaşalım. Ne yapmamız gerektiğini de iyi biliyoruz. Bunun için öncelikle fakirliğin belini kırmalı ve zenginleşmeliyiz. Bizler çok çalışıp ülkemizi büyüteceğiz. Bu yıl tüm yollarımız yapıldı. Ulaşılamayan yol bırakmadık. Bundan sonra büyük işleri hep birlikte yapacağız. Yarınlarımız bugünümüzden daha güzel olacak. Bizim devletimizin varlığı tüm dünyaya lazımdır. Çünkü merhametli, insanlığı hakkı öne çıkaran tek devlet bizim devletimizdir. Devletin bekasına, gücüne yarınlarına destek vermek için buradayız. Şehit kanıyla vatan yapılan toprağı alın terimizle yücelteceğiz” dedi.

Ortaköy’de açılışı yapılacak olan tesiste emeği geçen herkesi kutlayarak tesisin halkın ekonomisine katkı sağlaması temennisinde de bulunan Vali Kılıç özellikle kadınlara yönelik güzel projeleri bulunan Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a da özel olarak teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim