Cumartesi günü gerçekleştirilen Kongre’ye Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık ve çok sayıda partili katıldı.
Oluşturulan Divan Kurulu’nda başkanlığı Sinan Yılmaz üstlenirken, Ömer Doğan ikinci başkan, İbrahim Zorlu ile Osman Çetin ise kâtip üye olarak görev aldılar.
Kongrede ilk olarak partililere hitap eden SP eski İlçe Başkanı Kemal Kurt, Millî Görüş kadrolarının yaptığı çalışmaların Türk Milleti’nin hak ettiği güzel günleri sağlayacağını ve huzurlu günlerin gelmesine vesile olacağını söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, Fransa’da Carlie Hebdo dergisinde öldürülen 12 kişinin ardından gerçekleştirilen yürüyüşe katılmasından dolayı eleştirerek, Müslümanlar’ın kutsalına hakaret eden ve söven bir grubun hangi şart altında olursa olsun kabullenilemeyeceğini vurguladı. Faruk Cıdık, 2015 Genel Seçimleri’ne yönelik 2 aydır yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirterek, Şubat ayı itibarıyla Çorum genelinde tüm kongreleri tamamlamış olacaklarını ifade etti.
Kongrede Ortaköy ilçe başkanlığına seçilen Vehbi Özdemircan ise “Bize bu görevi lâyık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bundan sonra Millî Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’nin en büyük zaferine vesile olacak çalışmaları yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim