Önceki gün gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Taner İsbir, Bakan Topçu’ya Ortaköy’ün 3 medeniyete başkentlik yapmış bir yöre olduğunu belirterek, ilçenin doğal ve tarihî zenginlikleri hakkında bilgi verdi.
Ortaköy’ün bugüne kadar yeterince tanıtılamamasından yakınan Başkan İsbir, “Özellikle Hititler’in başkenti olan yöremiz aynı zamanda dinî ve askerî bir merkez konumundaydı. Yöreden çıkarılan 6000 adet tablet, ayin için açılmış kurban çukurları ve ticaret merkezi konumundaki borsa binası bunun en önemli kanıtlarıdır. Ama maalesef bu zamana kadar ne bir turizm yatırımı, ne de bir sosyal tesis yatırımı yapıldı. Üstelik eserlerimizi sergileyeceğimiz bir müzemiz bile yok. Yöremizin bu alandaki gelişimine yönelik hazırladığımız projelere Bakanlığınızın desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise Bakanlık’ta bulunan Ortaköy projelerini devletin imkânları ölçüsünde hayata geçirmeye çalışacağını belirterek, “En kısa sürede Şapinuva’ya gelerek yöreyi daha yakından tanımak istiyorum.” dedi.
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Yıldırım Ak ile de bir süre görüşerek, Şapinuva’nın ülke ve dünya turizminde daha etkin tanıtılması için destek istedi.
Bakan Yardımcısı Ak ise Ortaköy projelerinin uygulanması için talimat vereceğini söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim