2014 yılı Çorum’un Ortaköy İlçesi için bakanlıklarla görüşme yılı ve projelerin bakanlıkların programa alınma yılı olarak geçti.
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “2015 yılı görüşülen proje ve programların ilçemize uygulama yılı olarak geçecektir” dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Taner İsbir, 2015 yılında Ortaköy İlçesi’nde hizmete girecek projeleri şöyle sıraladı:
“1) İlçemizin muhtelif sokak, cadde ve mahallelerinde kilit taşı yapım işi
2) İlçe anayol içinden geçen suyolu ve Bahçelievler Mahallesi Bozyer mevkii arasında 4 km’lik asbest boru değişimi.
3) Orman İşletmesi tarafından ihalesi yapılıp işe başlanan Ötegeçe Mevkii mesire alanını yerinin yapılıp Belediyeye devir işlemi.
4) Çevre Bakanlığı tarafından bedeli ödenen Mercedes marka 250.000 TL’lik 2015 model yol süpürme aracının araç parkımıza katılması
5) Sağlık Ocağı olarak yapılan Devlet Hastanesi yapımından sonra hizmet vermeden atıl vaziyette duran yerin yapımının Çorum İl Özel İdaresi tarafından sosyal tesis olarak yapılarak ilçeye kazandırılması
6) Düzbek düzü sırtına yapılarak 4.000 m2 araziyi sulayacak göletin yapım işine geçilmesi gibi hizmetleri gerçekleştirip yıl içinde ayrıca diğer yatırım ve hizmetler için projeler hazırlanarak Bakanlıklarda takip ve programa aldırma safhası olacaktır.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim