Çorum’un Ortaköy İlçesi Belediye Başkanı Taner İsbir, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Samsun Sheraton Otel’de düzenlenen ‘AB’ye Üyelik Süreci’ konulu sivil toplumla diyalog toplantısında Çorum’u temsil etti.
Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Bölgesi il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üniversite temsilcileri katıldı. ERASMUS programı ve sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin yararlanabileceği hibe programlarının anlatıldığı toplantıda, yararlanılabilecek fonlar, hibeler ve değerlendirilmesi gereken fırsatlar hakkında bilgi verildi.
2014-2020 döneminde AB’ye katılım öncesi mali yardım kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 4.5 milyar Avroluk bir destek sağlanacağı açıklanan toplantıda, söz konusu kaynağın 190 milyon Avrosunun sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için kullanılacağı, 2016 yılında 4 milyon Avro, 2017 yılında ise 9 milyon Avroluk kaynağın doğrudan sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulacağı katılımcılara aktarıldı.


Ortaköy’e gelmek istiyor…
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’a, Şapinuva’dan ve Ortaköy’ün doğal güzelliklerini anlatarak kendisini Ortaköy’de ağırlamak istediklerini söyledi. Bakan Bozkır da, tarihi ve doğal zenginliklere ilgisini vurgulayarak, Ortaköy’e en az bir gün konaklamak üzere gelmek istediğini bildirdi.
Editör: TE Bilisim