Proje için belediyeye başvurarak Mezarlıklar Müdürlüğünden izin alarak şehit mezarlarına özel kabinler hazırlamak için harekete geçti. Kabinleri suya, sıcağa ve soğuğa dayanıklı olacak şekilde tasarlayan Eren, kabinlerin yerle temasından etkilenmemesi ve içerisinde Kuran-ı kerim olduğu içinde yerden yarım metre yüksekliğinde bir beton üzerine kabinleri yerleştirdi.

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMAMALI

Çorumlu lise öğrencisi Yılmaz Eren, Türkiye genelinde örnek olabilecek projenin amacını, “İnsanların şehitlerimizi ziyaret ederek onların adlarına Yasin, Kur’an ve dua okumalarını sağlamak” sözleriyle açıkladı.

Şehitlerin unutulmaması için böyle bir projeye imza attığını dile getiren lise öğrencisi Eren, “Amacım şehit ailelerinin yalnız olmadığını göstermek. Onlara destek olmak amacıyla başlattım. Bu projemizi diğer illerde ve ilçelerdeki şehit mezarlarında da gerçekleştirmek için çalışacağız. Emek vereceğiz. Bu konuda devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz. Şehitlerimizi bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Şehit mezarlarımıza gelen herkes buradan Kur-an-ı Kerim veya Yasin-i Şerif kitabını alarak şehitlerimizin ruhuna okuyabilecek.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BÜYÜK DESTEK

“Şehitlere Dua Projesi” kapsamında başlatılan çalışmaların hızla Çorum’un ilçelerine yayıldığını ifade eden Eren, ilk olarak Oğuzlar’da başlayan projenin şimdi ise Osmancık, Uğurludağ, Ortaköy ve Kargı ilçelerinde Belediye Başkanlarının desteğiyle hayat bulacağını ifade etti. Ayrıca projeye desteklerinden dolayı Oğuzlar Belediyesi ve Oğuzlar Kaymakamlığına teşekkür eden Yılmaz Eren, öğretmen Eyüp Biçer ile Şehit Bekir Eren Deniz’in babası Galip Deniz’e yardım ve katkılarından dolayı şükranlarını sundu.

TÜRKİYE GENELİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bu arada, Çorumlu lise öğrencisi Yılmaz Eren tarafından başlatılan bu çalışmaya Türkiye genelinde büyük destek yağıyor. Gence telefonla ulaşan birçok kişi, maddi ve manevi destek olmak istediklerini bildiriyor. Ayrıca, sosyal medya üzerinden Çorumlu gence binlerce teşekkür mesajı geliyor.

Yılmaz Eren’in önümüzdeki günlerde projesinin detaylarını paylaşmak üzere Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den randevu talep edeceği öğrenildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim