Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya ilçenin yöresel ürünlerini ikram ederek, tanıtım konusunda destek istedi.
Önceki gün gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Taner İsbir, Bakan Soylu’ya Ortaköy’ün 3 medeniyete başkentlik yapmış bir yöre olduğunu aktararak, ilçenin doğal ve tarihî zenginlikleri hakkında bilgi sundu.
Başkan İsbir ayrıca Şapinuva kuşburnu ve pekmezinden Bakan Soylu’ya ikram ederek, 64. Hükûmet’te görev almasından ötürü tebriklerini iletti.
Belediye Başkanı İsbir, Ortaköy’ün kuşburnu, pekmez ve peynir gibi yöresel ürünlerinin markalaştırılması yönünde adım attıklarını belirterek, “İlçemizin ekonomisine, markalaştıracağımız yöresel ürünlerimizle ivme kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Türk Patent Enstitüsü’ne başvurularımızı yaptık. Sayın Enstitü Başkanımız Habip Aşkın’a da gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise Ortaköy’e ait yöresel ürünleri son derece doğal ve lezzetli bulduğunu belirterek, “Bu girişiminizden ötürü sizi kutluyorum. Ortaköy’ün yöresel ürünlerinin imalatı ve tanıtımı konusunda Bakanlık olarak İŞKUR vasıtasıyla destek olma sözü veriyorum.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim