Un, kuru gıda ve giysiden oluşan yardım malzemeleri Suriye’ye ulaştırılmak üzere Çorum İHH’ye teslim edildi. Yapılan yardım çalışmasına Ortaköy Kaymakamlığı, Ortaköy Belediyesi ve Ortaköy halkı destek verdi.

Öğle namazı sonrası Ortaköy Camisi önünde yapılan uğurlama programında Ortaköy Kaymakamı Mehmet Erdem ve Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir birer konuşma yaptı. Ortaköy/Boğazkale Müftüsü Yüksel Çelik’in yaptırdığı duanın ardından yardım TIR’ı İHH Kilis Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırılmak üzere hareket etti.

Kaymakam Mehmet Erdem’in daveti üzerine yardım gönüllüleri ile birlikte Kaymakamlık Ofisine geçildi. Burada yardım gönüllülerine Halep kuşatmasında ve tahliyesi sırasında yaşananlar, Suriye’deki son durum hakkında bilgi verildi. Ortaköy Müftülüğüne ve Ortaköylülere yaptıkları yardım çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Bilgilendirme sonrasında Ortaköy Kaymakamlığının da desteğiyle Ortaköy Diyanet Vakfı Şubesi her evden bir çuval un sloganıyla Suriye için yeni bir yardım kampanyası başlattı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim